ΕνημέρωσηΟικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Τι θα γίνει με Αττική Οδό και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Στις 21 Ιουλίου, θα εγκριθεί το πλαίσιο που θα διέπει τη διαδικασία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών (Request for Binding Offers) για την Αττική Οδό.

Ταυτόχρονα θα δοθεί πρόσβαση στους προεπιλεγέντες επενδυτές στο VDR ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ανάρτηση του αρχικού σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης θα γίνει το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου και η υποβολή οικονομικών προσφορών αναμένεται εντός του α’ τριμήνου του 2023.

Αυτό ανέφερε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας ότι καθοριστικός παράγοντας για τον καθορισμό του τιμήματος της παραχώρησης θα είναι η νέα τιμή των διοδίων, η οποία και θα αναφέρεται στη Σύμβαση Παραχώρησης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το κόστος διέλευσης να είναι υψηλότερο από το σημερινό, γεγονός που θα μετουσιωθεί σε ακόμη υψηλότερο τίμημα από την πλευρά των ενδιαφερομένων. Επιπλέλον, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού αναμένεται να περιλαμβάνει ένα νέο, «δυναμικό» μοντέλο διοδίων, σύμφωνα με το οποίο τα κόστη θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ώρες αιχμής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock