Τρόπος Ζωής

Λιθουανία: Techno DJ set από τη στέγη ανενεργού πυρηνικού εργοστασίου

Το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina στη Λιθουανία, το «αδερφάκι» του Chernobyl στην Ουκρανία πρωταγωνιστεί σε ένα πρωτότυπο βίντεο. Από τη στέγη του ανενεργού πλέον πυρηνικού εργοστασίου, η Λιθουανή DJ Samanta «έπαιξε» ένα techno set, διάρκειας περίπου μιας ώρας, και το βίντεο είναι τώρα διαθέσιμο.

Κάναμε γνωριμία με το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina παρακολουθώντας την cult τηλεοπτική σειρά της HBO «Chernobyl». Στην πραγματικότητα, οι ομοιότητες μεταξύ Ingalina και Chernobyl ήταν τόσες πολλές που το 2009 η ΕΕ ζήτησε να κλείσει για λόγους ασφαλείας.

«Το επεισόδιο στο πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina έχει συμβολική σημασία για τη δημιουργική ομάδα μας, και ευελπιστούμε ότι δημιουργεί ένα παράδειγμα που δίνει κίνητρο σε άλλους οπτικοακουστικούς καλλιτέχνες και μουσικούς ηλεκτρονικής μουσικής» είπε ο Edmundas Pučkorius, υπεύθυνος των show της Antidote, της λιθουανικής κολεκτίβας που οργάνωσε το DJ set της Samanta.

«Αντί να χρησιμοποιούμε μόνο αυτές τις όμορφες τοποθεσίες ως φόντο για DJs, πραγματικά προωθούμε τη συνέργεια μεταξύ μουσικής και τοποθεσίας. Στα βίντεό μας επιδιώκουμε κάθε φορά να αφηγούμαστε μια μοναδική ιστορία, αγκαλιάζοντας το συνολικό ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές οπτικής αφήγησης» πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Λιθουανία: Techno DJ set από τη στέγη ανενεργού πυρηνικού εργοστασίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock