Επικαιρότητα

Λύση στη γραφειοκρατία και στο υπέρμετρο clawback, για την ανάπτυξη των κλινικών μελετών

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) διεξάγεται σήμερα, Πέμπτη (18/11/2021) διαδικτυακά, με σημείο μετάδοσης την αίθουσα «Παύλος Γιαννακόπουλος», στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, που στόχο έχει την ανάδειξη και τη διεκδίκηση πολιτικών για την ανάπτυξη των κλινικών μελετών στη χώρα μας, χαιρέτισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Η κυρία Γκάγκα, στο μήνυμά της επισήμανε τη σημασία που έχει για την εκπαίδευση των νέων γιατρών, η συμμετοχή σε κλινικές μελέτες και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους στη χώρα μας.

Στην ανάγκη να καλλιεργηθεί κουλτούρα κλινικών μελετών στην Ελλάδα, κυρίως μεταξύ των κρατικών φορέων, των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας, αναφέρθηκε ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γενικός διευθυντής του ΣΑΦΕΕ, διδάκτορας της Φαρμακευτικής. Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα αξιόπιστος ευρωπαϊκός εταίρος στις κλινικές μελέτες και να ξεφύγουμε από τον μέτριο αριθμό κλινικών μελετών που παρουσιάζει η χώρα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock