ΕνημέρωσηΠολιτική

Μακρόν: «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται» στα Δυτ. Βαλκάνια – «Βλέπει» αποσταθεροποιητικούς κινδύνους

Την ανάγκη να «επαναδεσμευτεί» και να «επενδύσει εκ νέου» η Ευρωπαϊκή Ένωση στα Δυτικά Βαλκάνια υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της επερχόμενης γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, κάνοντας λόγο για «νέες εντάσεις» στην περιοχή και «παρεμβάσεις περιφερειακών δυνάμεων» που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη.

«Αυτή η περιοχή βιώνει σήμερα νέες εντάσεις. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, η τραγωδία κάποιες φορές επίσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια τον προσεχή Ιούνιο.

Η Γαλλία αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου τη σκυτάλη της κυλιόμενης προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με τον Εμανουέλ Μακρόν να θέτει ως κεντρικό στόχο να καταστήσει την Ευρώπη «κυρίαρχη στον κόσμο», προτείνοντας τη μεταρρύθμιση του Χώρου Σένγκεν για την καλύτερη προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου δημοσιονομικού πλαισίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock