ΕνημέρωσηΟικονομία

Επιδεινώθηκαν οι συνθήκες στην ελληνική μεταποίηση τον Σεπτέμβριο

Στις 49,7 μονάδες έκλεισε τον Σεπτέμβριο ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της S&P Global για τον τομέα της μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index® – PMI) έκλεισε, τιμή υψηλότερη από τις 48,8 μονάδες του Αυγούστου, υποδεικνύοντας την τρίτη διαδοχική μηνιαία επιδείνωση της υγείας του ελληνικού μεταποιητικού τομέα.

Ωστόσο, η επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών ήταν, σε γενικές γραμμές, οριακή και εξασθένησε σε σύγκριση με εκείνη που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας PMI από την S&P Global, στη συνολική πτώση συνέβαλε η περαιτέρω μηνιαία υποχώρηση της παραγωγής στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Οι Έλληνες κατασκευαστές υπέδειξαν σταθερή μείωση της παραγωγής μετά τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση των νέων παραγγελιών. Η μειωμένη παραγωγή συνδέθηκε με την ασθενή ζήτηση από την πλευρά των πελατών και τις επιπτώσεις των υψηλότερων τιμών πώλησης στις αγορές των πελατών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock