ΕνημέρωσηΟικονομία

Μεγάλη πτώση των ακάλυπτων επιταγών στο 9μηνο 2021

Στα 43,2 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, υποχωρώντας αισθητά σε σχέση με το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 όταν είχε ανέλθει σε 97,6 εκατ. ευρώ.

Οι επιταγές λαμβάνουν διαρκείς μεταθέσεις, αλλά από το τέλος του Οκτωβρίου θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνονται, ταυτόχρονα με τις άλλες συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Υπολογίζεται ότι οι επιχειρήσεις από την 1η Νοεμβρίου 2021 καλούνται να αποπληρώσουν επιταγές που υπερβαίνουν σε αξία τα 4 δισ. ευρώ και μπορεί να φθάνουν ακόμη και τα 6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας» στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα 31,4 εκατ. ευρώ, έναντι 76,2 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 και 80,4 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock