Επικαιρότητα

Μελέτη αλλάζει όσα ξέραμε για τον καφέ – Πόσο συνδέεται με ταχυκαρδίες και διαβήτη

Λιγότερες αρρυθμίες από αυτές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κολπική μαρμαρυγή και 16% χαμηλότερο κίνδυνο να τις εκδηλώσουν, έχουν όσοι καταναλώνουν καφέ, σύμφωνα με την μελέτη «Crave» από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φραντζίσκο, που ανακοινώθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Και μάλιστα όσοι συμμετείχαν στη μελέτη τις μέρες που κατανάλωναν καφέ, έκαναν χίλια βήματα παραπάνω, αλλά κοιμόντουσαν και 15 λεπτά λιγότερο. Τα ενδιαφέροντα ευρήματα, που αλλάζουν αρκετά από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον καφέ, ανέφερε σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm ο επεμβατικός καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, υπεύθυνος Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του «Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας» Λεωνίδας Πουλημένος.

Γιατί καταναλώνουμε καφέ; γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε εναργέστεροι. Εγώ που ξενύχτησα την εφημερία δεν θα μπορούσα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου, αν δεν είχα καταναλώσει μία μεγάλη κούπα καφέ το πρωί, αναφέρει ο γνωστός καρδιολόγος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είθισται να θεωρείται πως ο καφές μπορεί να προκαλεί φτερουγίσματα και γενικά αρρυθμίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock