Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον: Παγκόσμιος πανικός και μέτρα – Νότια Αφρική: «Αντί να μας επαινούν, μας τιμωρούν»

Εντείνεται η ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον εξαιτίας της πιθανότητας να είναι πιο μεταδοτική αλλά και περισσότερο ανθεκτική από τα γνωστά στελέχη, πριν καν ολοκληρωθούν οι επιστημονικές εξετάσεις. Κι ενώ οι χώρες «οχυρώνονται» για να την αποφύγουν, το Ισραήλ έγινε το πρώτο κράτος που έκλεισε εντελώς τα σύνορά του στους μη Ισραηλινούς ταξιδιώτες. 

Ο εντοπισμός κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού σε διάφορες χώρες έχει πυροδοτήσει παγκόσμια ανησυχία και την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, επιδημιολόγοι τονίζουν πως τα μέτρα παίρνονται μάλλον αργά για να αποτραπεί η εξάπλωση του Όμικρον σε διεθνές επίπεδο.

Στην Ευρώπη -η οποία ήδη «μάχεται» το τέταρτο πανδημικό κύμα που οδηγείται από τη μετάλλαξη Δέλτα και επιβάλλονται νέα περιοριστικά μέτρα έως και καθολικά lockdown εν όψει Χριστουγέννων-, η παραλλαγή Όμικρον (B.1.1.529) έχει «εμφανιστεί» μέχρι στιγμής σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ολλανδία και Βέλγιο και πιθανώς στη Δανία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock