Επικαιρότητα

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι πρέπει να κάνουν οι εμβολιασμένοι εάν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Τον περιορισμό της κινητικότητας των εμβολιασμένων και τη διενέργεια τουλάχιστον δύο τεστ τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες κατόπιν στενής επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού συστήνει η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υπό το φως των νέων δεδομένων που δημιουργεί η υπερματοδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Τη σχετική σύσταση απηύθυνε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας πως η Όμικρον πρόκειται για στέλεχος με αυξημένη μεταδοτικότητα και πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μειώσουμε τις πιθανότητες τόσο να εκτεθούμε, όσο και να εκθέσουμε άλλους στον ιό.

Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων τον περασμένο Αύγουστο, δεν προβλέπεται οι εμβολιασμένοι ή πρόσφατα νοσήσαντες να μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί, αλλά οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους 14 ημέρες μετά την έκθεση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock