Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον: «Τσουνάμι» κρουσμάτων διεθνώς – «Γονατίζουν» τα διαγνωστικά κέντρα

Εφιαλτική είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς τα κρούσματα Covid-19 παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 11% την εβδομάδα από 20 έως 26 Δεκεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων ακολουθεί «μια σταδιακή αύξηση από τον Οκτώβριο», λέει ο ΠΟΥ.

Κατά το διάστημα αυτό, ανακοινώθηκαν περίπου 5 εκατομμύρια νέα κρούσματα παγκοσμίως, με περισσότερα από τα μισά να εντοπίζονται στην Ευρώπη (συνολικά 2,84 εκατομμύρια κρούσματα). Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, η αύξηση αυτή αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 3% πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η γηραιά ήπειρος είχε επίσης το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, με 304,6 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Στην αμερικανική ήπειρο καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων, 39%, (σχεδόν 1,48 εκατομμύρια), και η περιοχή είχε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης με 144,4 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Μόνο οι ΗΠΑ είδαν περισσότερα από 1,18 εκατομμύρια κρούσματα, αύξηση 34%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock