ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Στα fake news απαντάμε με πραγματικά έργα

Τα έργα υποδομής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με αιχμή τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά αλλά και μια σειρά παρεμβάσεων που συνδέονται με τον αγροτικό τομέα, ως ελιξίριο για την ανάπτυξη της Ηπείρου έβαλε στην προμετωπίδα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο. Αντιμετωπίζουμε εκκρεμότητες οι οποίες μας έρχονται από το παρελθόν αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζουμε και τα νέα μεγάλα έργα του μέλλοντος», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν σχεδιαζόμενα έργα και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των περιφερειακών υποδομών και της τοπικής οικονομίας, με έμφαση στους οδικούς άξονες, στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», σε αγροτικά και αρδευτικά ζητήματα. Ειδική αναφορά έγινε στον προχωρημένο σχεδιασμό για την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά, μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων, ο οποίος θα αναβαθμίσει τη σύνδεση της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα και με τα Δυτικά Βαλκάνια. Το έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί εντός του 2022.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock