ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος τεχνολογίας

Σε διεθνή κόμβο ψηφιακής τεχνολογίας εξελίσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του Digital Economy Forum 2021 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει την εικόνα της στο εξωτερικό, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι προσελκύει διεθνείς επενδύσεις, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για να γίνουμε μία χώρα παραγωγής καινοτομίας. Μάλιστα, ανέφερε τόσο την περίπτωση της δημιουργίας του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού στο οποίο πρωτοστάτησε η Ελλάδα, αλλά και στη θετική εικόνα που υπάρχει στο εξωτερικό για την πορεία της χώρας όσον αφορά στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε μεν ότι στην επίσκεψή του στη Βουλγαρία του εκφράσθηκε ενδιαφέρον για το τι έχει γίνει στην Ελλάδα. «Γιατί μόνο η Εσθονία να εξάγει τεχνογνωσία για την ψηφιακή διακυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η πορεία προς την εξέλιξη της Ελλάδας σε διεθνή ψηφιακό κόμβο θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του κράτους και των επιχειρήσεων, ενώ επεσήμανε ότι τα ψηφιακά εργαλεία είναι σημαντικά γιατί αλλάζουν τις αντιλήψεις που υπάρχουν. Γι’ αυτό και ζήτησε από τον ΣΕΠΕ και τις εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας να διατηρήσουν τον δίαυλο ανοικτής επικοινωνίας που υπάρχει ήδη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock