ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς για να χτιστεί το τείχος

Στην ανάγκη να διευρυνθεί η εμβολιαστική κάλυψη και των παιδιών ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε όμως ακόμη περισσότερους εμβολιασμούς διότι οι αρχικές μας εκτιμήσεις ότι θα μπορούσαμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας με ένα ποσοστό της τάξης του 70% του ενήλικα πληθυσμού, αυτές ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών, έπεσαν έξω. Γι’αυτό και το 80% δεν είναι αρκετό και πρέπει να επεκτείνουμε τον εμβολιασμό στα παιδιά».

Ο κ. Μητσοτάκης αφού επισήμανε την επιτυχή εφαρμογή του μοντέλου των μαζικών διαγνώσεων, υπογράμμισε τη σημασία για την κοινωνία να να ξαναχτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία μετά τις γιορτές: Είναι σημαντικό στις 10/1 τα σχολεία να ξαναλειτουργήσουν, θεωρώ πολύ επιτυχημένο το μοντέλο των μαζικών τεστ που πρώτη η Ελλάδα εφάρμοσε. Οι πολίτες παίρνουν την ευθύνη της υγείας στα χέρια τους και θα το χρειαστούμε όταν τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στα σχολεία. Θα ήθελα όταν αυτό γίνει, όσο το δυνατόν περισσότερα να είναι εμβολιασμένα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock