Επικαιρότητα

ΜΙΝΙΟΝ: Έλαμψε για τα Χριστούγεννα το άλλοτε ιστορικό πολυκατάστημα της Αθήνας

Με χιλιάδες φώτα στολίστηκε για τα Χριστούγεννα το ιστορικό κτήριο, άλλοτε πολυτελές για την εποχή του πολυκατάστημα MINION. Ο τσιμεντένιος σκελετός του πολυκαταστήματος, που καταστράφηκε από εμπρησμό το 1980, δεσπόζει αγέρωχος από το 1934 στη γωνία των οδών Πατησίων και Βερανζέρου στην Αθήνα, κοντά στην Πλατεία Ομονοίας.

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Γεωργακάς με έναν συνεταίρο του ίδρυσε το έτος αυτό, το πρώτο περίπτερο με το όνομα Μινιόν και από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε μεγάλο πολυκατάστημα με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό.

Ωστόσο, εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, το πολυκατάστημα καταστράφηκε από εμπρησμό. Οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν στο κατάστημα «Κατράντζος» που καιγόταν συγχρόνως, χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν η αρχή μιας σειράς εμπρησμών στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα εκείνης της εποχής. Κανείς ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ. Από την φωτιά διασώθηκε μόνο το οπλισμένο σκυρόδεμα του κτηρίου, ενώ ο «Κατράντζος» κατέρρευσε από την πυρκαγιά και δεν ξαναχτίστηκε ποτέ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock