Επικαιρότητα

Πρέβεζα: Τηλεφωνική απάτη σε επιχειρήσεις – Προσποιούνται τους δημοτικούς υπαλλήλους

Νέα τηλεφωνική απάτη έφερε στο φως της δημοσιότητας το Επιμελητήριο Πρέβεζας την Τετάρτη (22/2), με τους δράστες να προσποιούνται υπαλλήλους των δήμων και της περιφέρειας Ηπείρου, για να αποσπάσουν στοιχεία της τραπεζικής τους κάρτας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, επιχειρήσεις γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους, οι οποίοι με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως ο αριθμός τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, ο τριψήφιος κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).

Στη συνέχεια, το Επιμελητήριο κάνει έκκληση στα μέλη του να μην ανταποκρίνονται σε όσα τους έχουν ζητηθεί, καθώς πρόκειται για απάτη που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή και τη χρήση των καρτών τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock