ΕνημέρωσηΟικονομία

Μυτιληναίος: Η Ευρώπη υποεκτίμησε τις συνέπειες μίας ενεργειακής κρίσης

Την άποψη πως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν αναγνωρίσει τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το φυσικό αέριο στη μετάβαση της Ευρώπης στην πράσινη ενέργεια, εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Bloomberg o επικεφαλής του Ομίλου Mytilineos Ευάγγελος Mυτιληναίος, προειδοποιώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενεργειακές κρίσεις.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί τους τελευταίους μήνες καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης ήταν ισχυρότερη από αυτήν της προσφοράς. Οι διαταραχές αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι οι πολιτικοί έχουν υποτιμήσει το φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένης και της ενίσχυσης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας, υπογράμμισε ο κ. Mυτιληναίος.

«Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για αυτό» επισήμανε. Με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην ανανεώσιμη ενέργεια, η Ευρώπη δεν θέλει να χρηματοδοτήσει τίποτα που να έχει σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, υποστηρίζει, προειδοποιώντας ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock