Υγεία & Διατροφή

Νέα «ΒΟΜΒΑ»! Πριν καλά καλά «χωνέψουν» όλοι την 3η δόση, έρχεται η…4η! Ποιούς θα αφορά αρχικά;

Κάπως πρέπει εξάλλου να…αποδεσμευθούν οι εκατομμύρια δόσεις που έχουν λάβει όλα τα κράτη.

Σε αυτή αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης χτες στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και σε αυτούς που θα χρειαστεί να την κάνουν πρώτοι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε πως μπορεί να μην έχει κλειδώσει η ημερομηνία για την 4η δόση, όμως έχει αρχίσει η συζήτηση για τα άτομα που θα εμβολιαστούν πρώτα.

«Θα δοθεί προτεραιότητα σε μεταμοσχευμένους και σε άτομα με χρόνια νοσήματα και βεβαρημένη υγεία, όπως καρκινοπαθείς, ανοσοκατασταλμένους κτλ., ενώ στη συνέχεια αναλόγως με την πορεία της πανδημίας, οι ειδικοί θα κρίνουν εάν πρέπει να γίνει στο γενικό πληθυσμό».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως «ακόμη δεν έχει ωριμάσει η σκέψη» ωστόσο, είπε ότι «η πρώτη ομάδα που θα κάνει την πρώτη δόση θα μπορούσε να είναι οι μεταμοσχευμένοι».

«Ναι» για 4η δόση και από τη Pfizer

Το «παράθυρο» για τέταρτη ενισχυτική δόση λόγω της μετάλλαξης Όμικρον άνοιξε ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγούρ Σαχίν.

Όπως δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, εάν η μετάλλαξη «Όμικρον» συνεχίσει να εξαπλώνεται, θα ήταν λογικό να προσφέρουμε τον ενισχυτικό εμβολιασμό έπειτα από τρεις μήνες, μετά τις πρώτες δύο δόσεις.

Για το θέμα θυμίζουμε μίλησε χθες σε συνέντευξή του σε αμερικανικό μέσο και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, λέγοντας:

«Όταν θα έχουμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Omicron καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Συνεχίζοντας, νομίζω ότι θα χρειαστούμε και μια τέταρτη δόση».

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το μεσοδιάστημα ανάμεσα στην 3η και 4η δόση, από τον 1 χρόνο που είχε ενδεικτικά αναφέρει.

Άρα πόσα…«τρυπήματα» μέσα σε μερικούς μήνες θα πρέπει να κάνουν οι εμβολιασμένοι, αρχής γενομένης από τους ανοσοκατεσταλμένους;;;;

(φωτο:unsplash)

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock