Υγεία & Διατροφή

Νέα εποχή για τη Euromedica

Νέα εποχή σηματοδοτεί για τον Όμιλο Euromedica η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της διαδικασίας εξυγίανσης, με την έναρξη λειτουργίας της νέας εταιρίας Euromedica Α.Ε. Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών

H νέα εταιρία, στην οποία μεταβιβάζεται το ενεργητικό και το παθητικό της Euromedica συστήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης με ιδρυτικούς μετόχους τη Farallon και την Τράπεζα Πειραιώς.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας Euromedica συμμετέχουν ο κ. Παναγιώτης Δουμάνογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ως μέλη ο κ. Philipp Theodore Strepp, o κ. Ιωάννης Βογιατζής , ο κ. Cyrille YannNicolas Petit και ο κ. Αλέξης Κομνηνός.

«Στόχος μας είναι η Euromedica να πρωτοπορήσει στον τομέα της παροχής Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Τάκης Δουμάνογλου, τονίζοντας ότι ο εταιρικός μετασχηματισμός σφραγίζει το τέλος μίας δύσκολης περιόδου και ανοίγει τους ορίζοντες για τη νέα πορεία του ομίλου, σε εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου που προβλέπει και η συμφωνία της εξυγίανσης.

«Ακόμα και στις πιο δύσκολες φάσεις της διαδρομής αυτής, ο Όμιλος Euromedica με τη στήριξη της Farallon, αρχικά με την ιδιότητα της ως βασικού πιστωτή και σήμερα του βασικού μετόχου, δεν σταμάτησε τις επενδύσεις για την ανανέωση και την επαναλειτουργία μονάδων, την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών υποδομών ή την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σήμερα, το επενδυτικό μας πρόγραμμα, ύψουςπερίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζεται με έντονο ρυθμό. Στόχος είναι να φέρει τη Euromedica στην κορυφή,μέσα από την επέκταση, τη διαρκή ανανέωση του εξοπλισμού, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και τον εμπλουτισμό του στελεχιακού και επιστημονικού της δυναμικού, ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού, προκειμένου να εξασφαλίζεται διαρκώς η παροχή στο κοινωνικό σύνολο υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Παράλληλα με τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος τεχνολογικά προηγμένου και ασφαλούς για όλους όσους εργάζονται, επισκέπτονται ή νοσηλεύονται στις εγκαταστάσεις μας, έμφαση θα δοθεί και στην ανάπτυξη της έρευνας σε τομείς διάγνωσης αλλά και θεραπείας.

Η μετάβαση στη νέα εποχή δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς τη συνδρομή και την προσπάθεια των εργαζόμενων και των συνεργατών ιατρών στον Όμιλο, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, έναν- έναν, για τη συμβολή τους και να τους καλέσω να συνεχίσουμε μαζί στη νέα, δημιουργική μας πορεία. Η εταιρική αλλαγή δεν μεταβάλλει τις σχέσεις του Ομίλου με τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της» τόνισε ο κ. Δουμάνογλου.

Ο δρόμος για την ίδρυση της νέας εταιρίας άνοιξε τον Μάιο 2021 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου. Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού περιλαμβάνει μία σειρά από διαδικασίες, τις οποίες ενέκρινε η πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο ΌμιλοςEuromedica διαθέτει 7 κλινικές, 23 διαγνωστικά κέντρα και ένα Κέντρο Αποκατάστασης, με παρουσία σε διάφορες περιοχές της χώρας, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Λάρισα, τον Βόλο , την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Πτολεμαΐδα, τα Γρεβενά, την Κομοτηνή , την Αλεξανδρούπολη, τις Σέρρες και την Κέρκυρα.

 

To άρθρο Νέα εποχή για τη Euromedica δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock