Κόσμος

Τουβαλού: Το νησί που απειλείται με εξαφάνιση θέλει να αποκτήσει ψηφιακό αντίγραφο

Η κλιματική αλλαγή έχει σοβαρές επιπτώσεις σε πολλαπλά μέτωπα στον πλανήτη, με μια από τις σοβαρότερες να είναι η απειλή ολοκληρωτικής εξαφάνισης του νησιού Τουβαλού στον Νότιο Ειρηνικό. Οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν επί της ουσίας ένα υπαρξιακό ζήτημα, ενώ παράλληλα τους βαρύνει η σκέψη ότι η πατρίδα τους θα περάσει στη λήθη. Για αυτό εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό αντίγραφο της χώρας τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που τους απασχολεί.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί να βυθίσει ολοκληρωτικά το Τουβαλού μέχρι τα τέλη του 21ου αιώνα και οι 12.000 κάτοικοί του, όπως είναι λογικό, σκέφτονται το μέλλον.

Ο Δρ. Εσελεαλόφα Απινέλου, πρώην γενικός εισαγγελέας του Τουβαλού και νυν ύπατος αρμοστής στα νησιά Φίτζι, είπε στη διάσκεψη για την κατάσταση του Ειρηνικού την Πέμπτη ότι οι Τουβαλουάνοι χρειάζονται «κάτι το οποίο μπορούν να κρατήσουν». Μια ιδέα είναι το ψηφιακό αντίγραφο της χώρας τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock