ΕνημέρωσηΟικονομία

Νέο fund 100 εκατ. ευρώ για το VentureFriends

Το πρώτο κλείσιμο για το νέο του fund ανακοίνωσε το VentureFriends, ένα από τα πιο ενεργά επενδυτικά κεφάλαια που έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το νέο fund ξεκινά με το πρώτο κλείσιμο του στα 90 εκατ. ευρώ, ενώ μπορεί να φθάσει στα 100 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για το τρίτο fund που δημιουργεί σε 5 χρόνια η ομάδα του VentureFriends, έχοντας φθάσει τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση στα 170 εκατ. ευρώ, ενώ έχει πλέον γραφεία στο Λονδίνο και τη Βαρσοβία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το VentureFriends έχει συγκεντρώσει την πλειοψηφία των κεφαλαίων από family offices/HNWΙ, πρώην ιδρυτές και διαχειριστές κεφαλαίων, το European Investment Fund (EIF) καθώς και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (HDBI). Με το τρίτο fund, το VentureFriends θα συνεχίσει να επενδύει σε φιλόδοξες εταιρείες τεχνολογίας με παγκόσμιες βλέψεις σε στάδιο seed και Series A.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock