Κόσμος

Μέση Ανατολή: 1.900 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας – Ανάμεσά τους 614 παιδιά

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί το Ισραήλ μετά την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί στη Γάζα ανέρχονται σε 1.900 και από αυτούς οι 614 ήταν παιδιά και 370 γυναίκες. Άλλοι 7.696 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε απόψε ότι «είναι επίσης προτεραιότητά του» να αντιμετωπιστεί «κατεπειγόντως» η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, κατά την έβδομη ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Οι ομάδες μας στην περιοχή εργάζονται, σε επαφή με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και άλλων αραβικών χωρών και των Ηνωμένων Εθνών, για να αυξήσουμε» την ανθρωπιστική βοήθεια, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος από τη Φιλαδέλφεια όπου βρίσκεται για να κάνει ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Παλαιστινίων δεν έχει καμία σχέση με τη Χαμάς», πρόσθεσε.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock