ΕνημέρωσηΟικονομία

Ξενοδόχοι Ελλάδας: Βραχύβια ήταν η φετινή τουριστική σεζόν

Βραχύβια αποδείχθηκε η φετινή τουριστική σεζόν καθώς τα ελληνικά ξενοδοχεία κατέγραψαν υψηλές πληρότητες μόνο σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, αν και οι επιδόσεις ήταν τελικώς καλύτερες του αναμενομένου, ιδίως όσον αφορά στα τουριστικά έσοδα.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας «Εβδομαδιαία Εξέλιξη Τιμής και Πληρότητας Περιόδου Ιουνίου-Οκτωβρίου 2021», που διενήργησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, η ανάκαμψη του τουρισμού δεν ήταν οριζόντια και η διάρκεια της φετινής τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα ήταν βραχύβια. Όπως άλλωστε διαπιστώνει ακόμη και η European Travel Commission (ETC) στη χθεσινή έκθεση της, η ουσιαστική ανάκαμψη της αγοράς δεν θα επιτευχθεί πριν το 2024.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock