Επικαιρότητα

Οι αλλαγές του 2022 σε πανελλαδικές, προγράμματα σπουδών και σχολικά βιβλία

Το σύνολο των αλλαγών που έχουν ψηφιστεί για τις Πανελλαδικές εξέτασεις και των αλλαγών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2021, θα εφαρμοστούν το νέο έτος, ενώ ένας νέος γύρος νομοθετικών πρωτοβουλιών στην Παιδεία, αναμένονται το 2022.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εστιάζει για το 2022 σε μεταρρυθμίσεις που – σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» – αφορούν, κυρίως, την επαγγελματική εκπαίδευση και τα Πανεπιστήμια, ενώ στόχος είναι τα επόμενα δύο χρόνια να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για αλλαγές σε προγράμματα σπουδών και σχολικά βιβλία τον Σεπτέμβριο του 2023 σε όλα τα σχολεία.

Εξάλλου, εντός του 2022 θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για αλλαγές στα Πανεπιστήμια, θα εφαρμοστούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τις Επαγγελματικές Σχολές και Λύκεια αλλά και τα ΙΕΚ, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock