Επικαιρότητα

Καλλιάνος στο CNN Greece: «Κοκτέιλ» έντονων καιρικών φαινομένων – Προσοχή στις μετακινήσεις

Για «κοκτέιλ»  έντονων καιρικών φαινομένων από σήμερα το βράδυ, με βασικά χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες, την χαλαζόπτωση αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως μέχρι και εννέα μποφόρ, που θα πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας, μας ενημερώνει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Η κακοκαιρία εξπρές που ξεκινά σήμερα το βράδυ με τα ισχυρά φαινόμενα της να είναι εντονότερα αύριο Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Θα ξεκινήσουν από τα βόρεια Επτάνησα, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επεκταθούν σε Ήπειρο, Κεντρική και Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Οι βροχές, οι καταιγίδες και η χαλαζόπτωση θα είναι τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας εξπρές, η οποία θα επηρεάσει και την Αττική» εξηγεί ο κ. Καλλιάνος διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα στο λεκανοπέδιο να υπάρξουν κάποιες καταιγίδες χωρίς όμως να προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Παράλληλα ο μετεωρολόγος μας διευκρινίζει ότι ο δείκτης αστάθειας είναι πολύ ισχυρός γεγονός που σημαίνει ότι στις προαναφερόμενες περιοχές (Ιόνιο, Ήπειρο, Κεντρικό, βόρειο, Ανατολικό Αιγαίο, Δυτική Θεσσαλία και Δυτική Στερεά, θα πέσουν μεγάλοι όγκοι νερού με ένταση και μεγάλη χρονική διάρκεια.

«Επειδή τα φαινόμενα, ειδικά αύριο Σάββατο θα είναι πολύ ισχυρά και θα είναι ένα κοκτέιλ, βροχών, καταιγίδων, χαλαζόπτωσης αλλά και ανέμων εντάσεως μέχρι 9 μποφόρ, χρειάζεται να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στις περιοχές αυτές.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απαραίτητες, καθώς υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων, αλλά και όσοι διαμένουν σε ισόγεια και υπόγεια να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων» λέει στο CNN Greece ο κ. Καλλιάνος.

Σε ότι αφορά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο κ. Καλλιάνος μας εξηγεί ότι η κατάσταση στις προαναφερόμενες περιοχές θα είναι καλύτερη καθώς υποχωρούν τα φαινόμενα με κάποιες βροχές και καταιγίδες χαμηλότερης έντασης στα Δωδεκάνησα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ώρες επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για την κακοκαιρία εξπρές.

Επικαιροποίηση του δελτίου έκτακτων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

Την Παρασκευή (03-11-23)

α. Από τις απογευματινές ώρες στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.

β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.

γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Από το πρωί του Σαββάτου οι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά, ακόμα και πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, φθάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρα εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock