ΕνημέρωσηΠολιτική

Μενέντεζ: «Όχι» στην πώληση F-16 στην Τουρκία – Λάθος η πολιτική ίσων αποστάσεων

«Πυρά» εναντίον της Άγκυρας εξαπέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ -Μπομπ- Μενέντεζ, ο οποίος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα εγκρίνει την πώληση των F-16 στην Τουρκία λόγω της επιθετικότητάς της προς την Ελλάδα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega, ο γερουσιαστής χαρακτήρισε λανθασμένη την πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία από πλευράς της Ουάσινγκτον και της Ελλάδας, καθώς μόνο η Τουρκία είναι επιτιθέμενη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας τόνισε πως η ρητορική μίσους και απειλών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οφείλονται σε εσωτερικά προβλήματα αλλά υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους και να εξετάζουν πώς θα αντιδράσουν στο ρίσκο που υπάρχει να δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην πρόκειται μόνο για ρητορική.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock