Επικαιρότητα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ επεκτείνει τις κυρώσεις στη Λευκορωσία

Την επέκταση των κυρώσεων στη Λευκορωσία αποφάσισε την Πέμπτη (3/8) το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν θα μπορούν να παρακαμφθούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν τα νέα μέτρα επεκτείνουν την απαγόρευση των εξαγωγών στη Λευκορωσία σε έναν αριθμό εξαιρετικά σημαντικών αγαθών και τεχνολογιών που συμβάλλουν στη στρατιωτική και τεχνολογική ανάπτυξη της Λευκορωσίας.

Το Συμβούλιο επέβαλε επίσης την απαγόρευση εξαγωγής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, καθώς και αγαθών και τεχνολογίας που είναι κατάλληλα για χρήση στην αεροπορία και τη διαστημική βιομηχανία. Οι αλλαγές στόχο έχουν να ευθυγραμμίσουν τις κυρώσεις της Λευκορωσίας με το καθεστώς κυρώσεων της Ρωσίας.

«Η ΕΕ είναι ενωμένη και στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει, μεταξύ άλλων μέσω πρόσθετης πολιτικής, οικονομικής, στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας για όσο διάστημα χρειαστεί» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock