ΕνημέρωσηΠολιτική

Οργή Μητσοτάκη για Ολλανδή δημοσιογράφο: Δεν δέχομαι προσβολές για μένα και τον ελληνικό λαό

Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Επεισοδιακό ήταν ένα τμήμα της συνέντευξης, μετά από την τοποθέτηση Ολλανδής δημοσιογράφου στο μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας το λόγο η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις καταγγελίες για pushbacks μεταναστών στο Αιγαίο και υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση ψεύδεται επί του θέματος, αντί ευθέως να παραδεχθεί ότι η Ευρώπη έχει αφήσει την Ελλάδα μόνη της και η χώρα προχωρά σε σκληρά, βάρβαρα pushbacks.

Στην προκλητική τοποθέτηση, η αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν άμεση και αποφασιστική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να με προσβάλλετε σε αυτό το κτίριο. Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες, 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock