Κόσμος

Πέθανε το «κορίτσι από την Ιπανέμα» Άστρουντ Ζιλμπέρτο

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η Άστρουντ Ζιλμπέρτο, που τραγούδησε «Το κορίτσι από την Ιπανέμα»

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η τραγουδίστρια του The Girl From Ipanema, Astrud Gilberto.

Ο γιος της Ζιλμπέρτο, Μαρσέλο, επιβεβαίωσε στον The Independent ότι πέθανε στις 5 Ιουνίου. Η αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή.

Η Astrud Gilberto γεννήθηκε στην πολιτεία Bahia της Βραζιλίας, η Astrud Evangelina Weinert, κόρη Βραζιλιάνας μητέρας και Γερμανού πατέρα. Μεγάλωσε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής ξένων γλωσσών και μιλούσε άπταιστα πολλές γλώσσες. Παντρεύτηκε τον João Gilberto το 1959 και απέκτησε έναν γιο, τον João Marcelo Gilberto, ο οποίος αργότερα έγινε μέλος της μπάντας της. Η Astrud και ο João χώρισαν στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Έχει έναν άλλο γιο από δεύτερο γάμο, τον Gregory Lasorsa, ο οποίος έπαιζε επίσης με τη μητέρα του. Αργότερα ξεκίνησε μια σχέση με τον μουσικό συνεργάτη του συζύγου της, τον Αμερικανό τζαζ σαξοφωνιστή Stan Getz. Μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1963, κατοικώντας στις Η.Π.Α. από εκείνη τη στιγμή.

Ο συνθέτης Antonio Carlos Jobim και ο Πορτογάλος ποιητής Vinicius de Moraes έγραψαν το «The Girl From Ipanema» το 1962.

Μόλις το 1964 οι αγγλικοί στίχοι που έγραψε ο Αμερικανός Norman Gimbel ώθησαν το τραγούδι σε διεθνή φήμη και το μετέτρεψαν σε ένα από τα πιο ηχογραφημένα τραγούδια στον κόσμο.

Η Astrud Gilberto τραγούδησε τις αγγλικές λέξεις στο άλμπουμ Getz/Gilberto του 1963.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock