ΕνημέρωσηΠολιτική

Παναγιωτόπουλος: Δεν κάνουμε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία – Πότε έρχονται τα Rafale

Σε προ κρίσης επίπεδα επανέρχεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφερε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και σημείωσε σχετικά με τις αυξημένες κατά 34% δαπάνες ότι «δεν πρόκειται για κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, αλλά για αγώνα δρόμου, προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο σε σχέση με πέρυσι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 17,5%, καθώς από 5,44 δις ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός το 2021, το 2022 θα φθάσει τα 6,39 δισ. με τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης από το ειδικό αποθεματικό, ώστε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο μηχανισμός αποτροπής.

«Οι προκλήσεις και οι υβριδικές απειλές, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, αλλά εγρήγορση και επαγρύπνηση», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, καλώντας όλα τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό που αποτελεί σταθμό για την κάλυψη των αμυντικών δαπανών, που θα καταστήσει -όπως είπε- το ξίφος της Ελλάδας πιο λαμπρό και κοφτερό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock