Κόσμος

Παραλλαγή Όμικρον: Σε τροχιά επικράτησης στην Ευρώπη – Αρχικό προφίλ ήπιας συμπτωματολογίας

Στη σταδιακή επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον στην Ευρώπη και διεθνώς συγκλίνουν οι επιστημονικές εκτιμήσεις, βάσει της εικόνας που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα για τη «δυναμική» του νέου στελέχους που έχει ήδη «εκθρονίσει» τη μετάλλαξη Δέλτα στη Νότια Αφρική και παρουσιάζει «εκρηκτική» διασπορά με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται σε ένα 24ωρο.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα συγκριτικά με τη μετάλλαξη Δέλτα διαφαίνεται ότι δεν συνοδεύεται πάντως από βαρύτερη νοσηρότητα, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής «ακτινογραφία» των λοιμώξεων τόσο στη Νότια Αφρική, όσο και των περιπτώσεων νοσούντων από το νέο στέλεχος στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα είναι και τα 79 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον σε 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν τεθεί έως το περασμένο 24ωρο στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), ενώ ανάλογη εικόνα δίνουν και οι επιδημιολόγοι πρώτης γραμμής στη Νότια Αφρική.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger