ΕνημέρωσηΠολιτική

Πενταρόφσκι: Πλήρης προσήλωση της Βόρειας Μακεδονίας στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Την προσήλωση της Βόρειας Μακεδονίας στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών «κατά γράμμα» δήλωσε ότι εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι, ενώπιον της ελληνικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, επισημαίνοντας επίσης ότι ζήτησε τη βοήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας ως προς την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας.

«Στη συνάντηση με τον κ.Μητσοτάκη έγινε ειδική αναφορά στη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία. Του ζήτησα, ως ισχυρό μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τα τελευταία χρόνια και ως πρωθυπουργός μίας χώρας μέλους που πρέπει να γνωρίζει το πλήρες νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς αυτή δεν υπάρχει μόνο για την επίλυση των διαφορών στο όνομα, αλλά και για τη θεμελίωση μίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, [σ.σ. του ζήτησα] σε αυτό το κομμάτι τη στήριξη και τη βοήθειά του με εκείνους τους εκπροσώπους των κρατών-μελών, οι οποίοι είναι ακόμα σκεπτικοί, πρωτίστως με τη Βουλγαρία, και ασφαλώς και με άλλους που ενδεχομένως θα είχαν αρνητικές παρατηρήσεις για τη δεύτερη χώρα, η οποία ανεπισήμως αντιμετωπίζεται ως πακέτο με εμάς, την Αλβανία» ανέφερε ο Στέβο Πεντάροφσκι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τη χώρα του που καλύπτουν την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε οποιεσδήποτε εγγυήσεις ή υποσχέσεις, καθώς αυτό δεν εξαρτάται από αυτόν [σ.σ. τον Έλληνα πρωθυπουργό] και συμπλήρωσε:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock