Επικαιρότητα

Πλεύρης από Βρυξέλλες: Ο εμβολιασμός αυξήθηκε κατά 10 μονάδες – Μακρύ το 9μηνο για τα πιστοποιητικά

Την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, αναφορικά με την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών και για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock