ΕνημέρωσηΠολιτική

Πλεύρης: Τρίμηνο τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αλλιώς τίθενται εκτός ΕΣΥ

Σαφή προειδοποίηση στους υγειονομικούς που δεν θα εμβολιαστούν ότι θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι εξετάζεται αυτοί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως γιατροί και νοσηλευτές να είναι εμβολιασμένοι. Τόνισε δε, ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο αν οι ανεμβολίαστοι γιατροί/ νοσηλευτές δεν κάνουν το εμβόλιο μέχρι τέλη Μαρτίου, δεν θα μπορέσουν να μείνουν εντός του συστήματος υγείας. «Οι υγειονομικοί καλούνται να πάρουν μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν στο τρίμηνο, ειδάλλως θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός συστήματος υγείας» είπε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι η μετάλλαξη Όμικρον ανησυχεί την κυβέρνηση και ανέφερε ότι βούληση είναι οι γιορτές να περάσουν με τα ισχύοντα μέτρα με έμφαση στο testing και μετά τις γιορτές να μπεί νέο περιοριστικό πλαίσιο. «Μετά τις γιορτές θα υπάρξει ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων προκειμένου να παρακολουθήσουμε και ελέγξουμε πανδημία, καλούμε τους πολίτες να κάνουν το self test», είπε και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, βούληση της κυβέρνησης όπως είπε και ο πρωθυπουργός ειναι τα μέτρα να ισχύσουν μετά τις γιορτές, εμείς αναλόγως των στοιχείων θα προσδιορίσουμε τις αποφάσεις μας, αλλά οι γιορτές θα γίνουν με τα ισχύοντα μέτρα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock