Υγεία & Διατροφή

Ποια «Ελευθερία»;- Μ.Παγώνη: «Μπορεί να πούμε ότι και τον επόμενο χρόνο θα χρειαστεί να κάνουμε 4η δόση του εμβολίου»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, μίλησε για το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτη δόση με το εμβόλιο του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η γιατρός -λέμε τώρα-, από τις εξελίξεις με τις μεταλλάξεις… που εμφανίζει ο κορωνοϊός και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα εξαρτηθεί το τι θα γίνει με τυχόν επόμενες δόσεις του εμβολίου το ερχόμενο διάστημα.

 

Την παραπάνω εκτίμηση η κ. Παγώνη την έκανε, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε, αρχικά για τις ΗΠΑ, αναφορικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Πιο μπροστά οι ΗΠΑ

«Είναι λογικό η επιστήμη να πάει δύο βήματα πιο μπροστά. Οι ΗΠΑ πάνε πάντα μπροστά και εμείς βλέπουμε τα αποτελέσματα των μελετών και προσαρμοζόμαστε σχετικά. Κανείς δεν περίμενε από πέρυσι ότι θα έχουμε μια μετάλλαξη, την Δέλτα, τόσο μεταδοτική.

Έχουμε ένα “όπλο” το οποίο δεν έχουμε χρησιμοποιήσει στο βαθμό που θα μπορούσαμε. Το εμβόλιο αν χρησιμοποιηθεί “με τείχος ασφαλείας το 80% συν” δεν θα φτάναμε στο σημείο πάλι να ξανασυζητάμε για το τι θα γίνει» είπε ακόμα η ίδια.

Η κ. Παγώνη επανέλαβε ότι η τρίτη δόση συστήνεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου από την χορήγηση της δεύτερης για την ενίσχυση του οργανισμού. «Η επιστήμη πάει βάσει των δεδομένων. Δεν μπορούμε να πούμε αν τον επόμενο χρόνο δεν θα χρειαστεί να κάνουμε και μια επόμενη δόση».

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock