ΕνημέρωσηΟικονομία

Ποιοι μπορούν να βγουν με πλήρη σύνταξη μέσα στο 2022

Συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν με πλήρη σύνταξη μέσα στο 2022.

Πρόκειται για γεννημένους/-ες από το 1958 έως το 1968, κυρίως μητέρες του ιδιωτικού τομέα, εργαζομένους/εργαζόμενες με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών, ασφαλισμένους/-ες με 35ετία, καθώς και για δημοσίους υπαλλήλους που συμπλήρωσαν 25ετία τα έτη 2010-2012.

Ειδικότερα, για συνταξιοδότηση εφέτος με πλήρη σύνταξη (υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που έχουν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη) το δικαίωμα έχουν 11 κατηγορίες ασφαλισμένων που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και τον πρώην ΟΑΕΕ και 8 κατηγορίες ασφαλισμένων στον δημόσιο τομέα. Αυτοί μπορούν εντός του 2022 να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη, με την προϋπόθεση ότι έχουν ήδη κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και συμπληρώνουν εφέτος το απαιτούμενο όριο ηλικίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock