Κόσμος

Νέο κύμα Covid-19 προβλέπουν οι επιστήμονες – Ανάχωμα τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Οι αναδυόμενες νέες υποπαραλλαγές του κορωνοϊού και η φθίνουσα ανοσία του πληθυσμού είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αύξηση των λοιμώξεων Covid-19 στο βόρειο ημισφαίριο όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα επιστρέφει και η γρίπη.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπουν αρκετοί επιστήμονες, λόγω της έξαρσης της Covid-19 που υπάρχει ήδη σε αυτή την γεωγραφική περιοχή.

Τα νέα στελέχη της παραλλαγής Όμικρον που διαφεύγουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο από την ανοσιακή άμυνα (εμβολιαστική ή φυσική μετά από λοίμωξη), οι αλλαγές στις συμπεριφορές πολλών ανθρώπων (που δεν τηρούν πια μέτρα προστασίας) και η μεγαλύτερη εξασθένηση των αντισωμάτων στον πληθυσμό καθώς περνάει ο χρόνος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πολλές χώρες θα βρεθούν και πάλι σύντομα ενώπιον μεγάλου αριθμού κρουσμάτων- και πιθανώς νοσηλειών- Covid-19.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock