Κόσμος

Πούτιν σε Ερντογάν στο Σότσι: Η Τουρκία ενεργειακά ασφαλής χάρη στον TurkStream

Η Τουρκία είναι προστατευμένη από την κρίση φυσικού αερίου που έχει πλήξει την Ευρώπη, χάρη στον ρωσικής κατασκευής αγωγό φυσικού αερίου TurkStream, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεχόμενος τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέρετρο Σότσι. «Καυτή» η ατζέντα των συνομιλιών -από τον εμφύλιο στη Λιβύη, τη διένεξη στο Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έως την τουρκική πρόθεση αγοράς νέας συστοιχίας S-400 παρά την οργή των ΗΠΑ.

«Και τώρα, που βλέπουμε τις αρκετά δύσκολες, ταραχώδεις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, η Τουρκία αισθάνεται απολύτως σίγουρη και σταθερή» δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στο αγωγό φυσικού αερίου TurkStream, που ξεκινάει από την Ρωσία, διασχίζει την Μαύρη Θάλασσα και καταλήγει στην Τουρκία.

Τα χερσαία τμήματα της σύνδεσης του αγωγού εκτείνονται περαιτέρω προς τη νότια Ευρώπη και αποτελούν μέρος των σχεδίων της Μόσχας να παρακάμψει τον πολιτικό της αντίπαλο, την Ουκρανία, στις εξαγωγές φυσικού αερίου που πραγματοποιεί στις προσοδοφόρες ευρωπαϊκές αγορές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock