Κόσμος

Πούτιν: Υστερία και σύγχυση στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας

Την εκτίμηση ότι κάποιοι επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι την κλιματική αλλαγή έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «βλέποντας» υστερία και σύγχυση στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά.

«Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ευρώπη, επικρατεί υστερία και κάποια σύγχυση στις αγορές. Γιατί; Μα διότι κανείς δεν αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα, κάποιος κερδοσκοπεί επί των προβλημάτων των κλιματικών αλλαγών, κάποιος υποτιμά κάτι, κάποιος αρχίζει να μειώνει τις επενδύσεις στους εξορυκτικούς κλάδους», είπε ο Ρώσος ηγέτης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας ότι η Ρωσία μπορεί να μεταβεί ομαλά στην οικονομία χωρίς υδρογονάνθρακες.

«Η χώρα μας έχει κάθε δυνατότητα, ώστε να αποφύγει παρόμοια λάθη. Βλέπουμε πού οδηγούν ορισμένες μη ισορροπημένες αποφάσεις, η μη ισορροπημένη ανάπτυξη και οι απότομες ανακατατάξεις. Σήμερα είναι καλώς ορατά αυτά στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Β.Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία κατέχει ηγετικές θέσεις παγκοσμίως στην ενέργεια, που δεν προέρχεται από υδρογονάνθρακες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock