Κόσμος

«ΒΟΜΒΑ» για Τουρκία: Τι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη την μέρα της επίθεσης στο Ισραήλ

Όλο και περισσότερο μπλεγμένη θα βρίσκεται η γείτονα με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Η ιστοσελίδα Al Monitor αποκάλυψε, σε μία είδηση που έχει προκαλέσει σεισμό,» ότι την «νύχτα του τρομοκρατικού χτυπήματος κατά του Ισραήλ, ο ηγέτης της Χαμάς ήταν στην Τουρκία, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να συντόνισε τις όποιες επιχειρήσεις ή αποφάσεις από τουρκικό έδαφος!!!

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ μόλις πραγματοποιήθηκε η επίθεση «η Τουρκία ζήτησε από τον Χανίγια και τα στελέχη της Χαμάς να φύγουν από την Τουρκία».

 

 

Η Άγκυρα αντέδρασε στο δημοσίευμα αλλά διέψευσε μόνο τις πληροφορίες πως πίεσε τα στελέχη της Χαμάς να εγκαταλείψουν την Τουρκία!

Η γείτονα μπλέκεται σε πολύ επικίνδυνα για αυτή μονοπάτια και βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα μέτωπα αναμεμειγμένη, κάτι που αφενός της επιφέρει διπλωματικά οφέλη, αφετέρου την τοποθετεί σε ακροβατικό σχοινί!

Σύμφωνα με ένα άρθρο της Κυριακής στο Al-Monitor με έδρα την Ουάσινγκτον, ο Haniyeh βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στις 7 Οκτωβρίου, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές ότι ο αρχηγός της τρομοκρατίας βρισκόταν στο γραφείο του στη Ντόχα του Κατάρ.

Τις ώρες μετά την επίθεση, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει τον Haniyeh να παρακολουθεί σκηνές της τρομοκρατικής επίθεσης στο Al Jazeera και να «προσκυνά από ευγνωμοσύνη», περικυκλωμένος από τον αναπληρωτή του Saleh al-Arouri και αρκετούς αξιωματούχους της Hamas.

Το Al-Monitor ισχυρίστηκε ότι το βίντεο γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, αν και το βίντεο δεν περιέχει καμία ένδειξη που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό, με την Τουρκία όμως να μην το διαψεύδει!!!

Την ίδια ώρα, το Ισλαμικό Μέτωπο Great East Raiders (İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi, IBDA-C), μια μαχητική τουρκική τζιχαντιστική οργάνωση που υποστηρίζει ανοιχτά την ιδεολογία της Αλ Κάιντα, έχει πρόσφατα βάλει στο στόχαστρο την εβραϊκή κοινότητα στην Τουρκία. Αυτή η ανησυχητική εξέλιξη εκτυλίχθηκε στον απόηχο των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, προκαλώντας στην συνέχεια μια κλιμάκωση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Η ομάδα ζήτησε την πολιορκία όλων των στρατιωτικών βάσεων που φιλοξενούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Τουρκία, κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου κατά των Εβραίων, δήμευση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε Εβραίους και όσων ασχολούνται με το εμπόριο με το Ισραήλ ή υποστηρίζουν την οικονομία του Ισραήλ και την φυλάκιση των Τούρκων που υποστήριξαν τις ισραηλινές απόψεις και εναντιώθηκαν στη Χαμάς. Όλα αυτά με την ανοχή της Άγκυρας που επιτρέπει, αν όχι υποστηρίζει τέτοιες οργανώσεις!

«Κερασάκι στην τούρτα», ένας σύμμαχος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ζεκερίγια Γιαπιτζιόγλου, ο οποίος ζήτησε την διακοπή της αναγνώρισης του Ισραήλ ως κράτους. Ο Yapıcıoğlu είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα της τουρκικής Χεζμπολάχ, μιας χαρακτηρισμένης τρομοκρατικής ομάδας, και ηγείται του πολιτικού της σκέλους, Huda-Par, η οποία ήδη ήδη απορρίπτει την αναγνώριση του Ισραήλ ως κράτους.

Σύμφωνα με τον εξόριστο από την Τουρκία δημοσιογράφο, Abdullah Bozkurt, ο Ερντογάν δημιούργησε μια μυστική συμμαχία με τη Χεζμπολάχ το 2014, και αυτή η συμμαχία έγινε επίσημη νωρίτερα φέτος, λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Τρία μέλη της Χεζμπολάχ μπήκαν για πρώτη φορά στη Βουλή με την υποψηφιότητα του κόμματος του Ερντογάν, του AKP!!!!!!

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η Τουρκία είναι βαθιά μπλεγμένη!!!

 

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock