ΕνημέρωσηΟικονομία

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις 41.207 ατόμων

«Κλείδωσε» ο χάρτης των μονίμων και εποχικών προσλήψεων για το 2022 στο Δημόσιο. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, έχουν προβλεφθεί 15.863 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ υπό συζήτηση είναι επιπλέον 4.700 προσλήψεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ. Οι προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου θα ανέλθουν σε 25.344.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», οι περισσότερες προσλήψεις του 2022 αφορούν κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Εθνικής Αμυνας και των Μεταφορών, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των θέσεων θα αφορά στους δήμους και τις Περιφέρειες. Θα καλυφθούν ειδικότητες όπως μηχανικοί, εργοδηγοί, νοσηλευτές, γιατροί, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί, υπάλληλοι πληροφορικής, επαγγελματίες οπλίτες και ειδικοί φρουροί.

Συνολικά, μόνιμες και εποχικές προσλήψεις θα ανέλθουν σε 41.207. Αν τελικά αποφασιστεί και η πρόσληψη 4.700 εκπαιδευτικών, οι συνολικοί διορισμοί θα ανέλθουν σε 45.907. Στον παραπάνω αριθμό περιλαμβάνονται 190 θέσεις οι οποίες δεν προσμετρώνται στον κανόνα 1:1, και αφορούν 141 θέσεις τακτικού προσωπικού σε Επιμελητήρια εκτός Γενικής Κυβέρνησης και ΚΥΤ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και 49 θέσεις δικηγόρων-νομικών με έμμισθη εντολή (εκτός του κανόνα 1:1).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock