ΕνημέρωσηΟικονομία

Πρόεδρος Eurogroup: Σε προ πανδημίας επίπεδα η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

«Παρά τις προκλήσεις η ανάκαμψη της οικονομίας συνεχίζεται», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Η ευρωζώνη έχει καλή δυναμική ανάκαμψης, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολίων καθώς και την έγκαιρη και αποτελεσματική πολιτική μας απάντηση», τόνισε ο Π. Ντόναχιου, επισημαίνοντας ότι για τρία συνεχόμενα τρίμηνα η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη έχει επιστρέψει σε επίπεδα πριν την πανδημία. Ο ίδιος σημείωσε, ωστόσο, ότι η πανδημία παραμένει πρόκληση για τα συστήματα υγείας, καθώς οι λοιμώξεις αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο πληθωρισμός, λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια είναι λίγο πιο «επίμονος» από ό,τι αναμενόταν, αλλά αναμένεται χαλάρωση εντός του 2022.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger