Κόσμος

Πρώτη επικοινωνία Μακρόν – Μόρισον μετά την AUKUS για «επανακαθορισμό» των σχέσεων

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της ΑυστραλίαςΣκοτ Μόρισον, για πρώτη φορά από την κρίση που προκλήθηκε μετά την ανακοίνωση της AUKUS, στα μέσα Σεπτεμβρίου, μιας νέας συμμαχίας μεταξύ των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Βρετανίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί ένα συμβόλαιο γαλλικών υποβρυχίων με την Καμπέρα, σύμφωνα με το Ελιζέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως «εναπόκειται στην κυβέρνηση της Αυστραλίας να προτείνει σαφείς ενέργειες, που θα ενσαρκώνουν τη βούληση των πλέον υψηλόβαθμων αρχών της Αυστραλίας για τον επανακαθορισμό της διμερούς σχέσης μας και τη συνέχιση μιας κοινής δράσης στον Ινδο-Ειρηνικό», διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Το Παρίσι είχε εκφράσει την οργή του μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει, χωρίς προειδοποίηση, το συμβόλαιο για την αγορά 12 γαλλικών υποβρυχίων συμβατικής πρόωσης έναντι του ποσού των 55 δισ. ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock