ΕνημέρωσηΟικονομία

Σε ποια επίπεδα κινούνται οι τιμές ενέργειας στις χώρες της ΕΕ – Live χάρτης

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στα πλαίσια της πολύπλευρης προσπάθεια της για ενδυνάμωση των καταναλωτών και υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, επιδιώκει να βελτιώσει, μεταξύ άλλων, και την ευρύτερη πληροφόρηση που λαμβάνουν οι καταναλωτές και οι συμμετέχοντες στην ενεργειακή αγορά.

Επί αυτού, από τη Δευτέρα 24/01/2022 έχει τεθεί σε λειτουργία στην ιστοσελίδα της Αρχής, στην διεύθυνση https://www.rae.gr/map-graph/ ένας Ευρωπαϊκός Χάρτης Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας. Στον χάρτη παρουσιάζεται, για τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη, η μέση ημερήσια τιμή της μεγαβατώρας στην αγορά χονδρικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά το τελευταίο κλείσιμο της Αγοράς Επόμενης Ημέρας (Day-Ahead Market – DAM) για την κάθε χώρα.

Οι τιμές αυτές, αποτελούν ένδειξη και βάση σύγκρισης, μεταξύ κρατών, του τελικού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζει ο μέσος οικιακός καταναλωτής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock