Επικαιρότητα

Σε ύφεση το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη – Η πρόταση του πρύτανη του ΑΠΘ για το γιορτινό τραπέζι

Έναν τρόπο για να μην ανατραπεί η σταθεροποιητική τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου των αστικών αποβλήτων της Θεσσαλονίκης προτείνει ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, ενόψει των οικογενειακών και φιλικών συγκεντρώσεων που θα συνοδεύσουν τις επόμενες γιορτινές ημέρες. 

Στις νεότερες μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ, σκιαγραφείται μια εικόνα αποκλιμάκωσης του ιικού φορτίου που φαίνεται στα λύματα.

Όπως φαίνεται στα διαγράμματα, από τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και μετά παρατηρούνται μικρές διακυμάνσεις μεταξύ των ημερήσιων μετρήσεων, που ερμηνεύονται ως μία σταθεροποίηση που τείνει όμως καθαρά προς την αργή αποκλιμάκωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock