ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Σημαντικά βήματα για τη δημιουργία ρομπότ ελεγχόμενα από τη σκέψη ενός παράλυτου ανθρώπου

Σημαντικά βήματα για τη δημιουργία ρομπότ που θα ελέγχονται μόνο από το νου ανθρώπου κάνουν ερευνητές στην Ελβετία με τη συμμετοχή Έλληνα μηχανικού.  

Ένα τέτοιο επίτευγμα προορίζεται να αξιοποιηθεί από τετραπληγικούς ασθενείς που είναι «φυλακισμένοι» στα σώματά τους και ανίκανοι να μιλήσουν ή να κάνουν την παραμικρή κίνηση.

Οι άνθρωποι π.χ. που έπαθαν σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, συχνά έχουν μόνιμη νευρολογική βλάβη και σοβαρότατες κινητικές αναπηρίες, με συνέπεια να μην μπορούν να πιάσουν καν ένα αντικείμενο. Οι επιστήμονες σε πολλές χώρες εργάζονται εδώ και χρόνια για να αναπτύξουν συστήματα που θα βοηθούν αυτούς τους ασθενείς να εκτελούν ορισμένες εργασίες. Μια λύση είναι η βοήθεια που θα μπορούν να παρέχουν τα ρομπότ στους ασθενείς αυτούς, αναλαμβάνοντας να κάνουν εκείνα ορισμένα πράγματα για λογαριασμό των παράλυτων ανθρώπων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock