Κόσμος

Σκάνδαλο Pegasus: Το FBI παραδέχεται την αγορά αλλά διαψεύδει τη χρήση του σε έρευνες

Νέα πτυχή στην υπόθεση Pegasus -που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα παρακολούθησης- αποκαλύπτεται, μετά την παραδοχή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ ότι απέκτησε και δοκίμασε το λογισμικό ηλεκτρονικών υποκλοπών που έχει αναπτύξει η Ισραηλινή εταιρία παρακολουθήσεων NSO Group, τονίζοντας ότι το FBI δεν το έχει χρησιμοποιήσει για κάποια από τις έρευνες που διεξάγει.

Η εταιρία παρακολουθήσεων που έχει αναπτύξει το λογισμικό Pegasus έχει εμπλακεί σε μία διαμάχη μετά από αποκαλύψεις ότι αφού εγκατασταθεί εν αγνοία του κατόχου του σε κάποιο κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone, επιτρέπει την υποκλοπή μηνυμάτων, φωτογραφιών, επαφών και κλήσεων και ότι έχει χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά από κυβερνήσεις και άλλες υπηρεσίες.

Η NSO έχει ανακοινώσει ότι η τεχνολογία της έχει ως στόχο να βοηθήσει στη σύλληψη τρομοκρατών, παιδόφιλων, αλλά και σκληρών εγκληματιών. Η Apple Inc που κατασκευάζει τα iPhone έχει καταθέσει αγωγή κατά της NSO για παραβίαση της συμφωνίας που διέπει τους όρους χρήσης, αλλά και την παροχή υπηρεσιών της, αναφορικά με τη χρήση του λογισμικού της ισραηλινής εταιρίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger