AUTOMOTO

H BMW Vision Neue Klasse X θα είναι η καινούργια ηλεκτρική X3

Η BMW ετοιμάζει τη διάδοχο της ηλεκτρικής X3, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 παράλληλα με τις συμβατικές, ήπια υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις της.

Στα πλαίσια αυτής της προοπτικής μας δίνει μια πρώτη γεύση του νέου της μοντέλου με τη Vision Neue Klasse X. Η οποία είναι το SUV της γκάμας της Neue Klasse, του φιλόδοξου πρότζεκτ της γερμανικής εταιρείας που θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο και θα έχει διάφορες παραλλαγές αμαξωμάτων.

Αισθητικά, η Vision Neue Klasse X διατηρεί μεν τις απλές και καθαρές γραμμές των SUV της BMW, αλλά από την άλλη υιοθετεί σε μια σύγχρονη, 3D μορφή, τα κλασικά νεφρά της μάρκας. Τα οποία χαρακτήριζαν τόσο την αρχέτυπη Neue Klasse που ουσιαστικά διέσωσε τη BMW ως εταιρεία τη δεκαετία του ’60 αλλά και εμβληματικά μοντέλα όπως τα 2002 και 3.0 CSL.

BMW-Vision-Neue-Klasse-X-(5).jpg

Εδώ τα παραδοσιακά αυτά νεφρά προσφέρουν μια ρετρό διάσταση σε μια σύγχρονη σχεδίαση που χαρακτηρίζεται και από μια μάσκα που επεκτείνεται προς τα φτερά. Όσο για το πίσω μέρος και τα αντίστοιχα φώτα παραπέμπουν στη λιμουζίνα που πριν από μερικούς μήνες είχε ανοίξει το χορό των concept της Neue Klasse.

Η αεροδυναμική σε σχέση με την τρέχουσα X3 της έχει βελτιωθεί κατά 20%, ενώ το φωτεινό, χάρη στη μεγάλη ηλιοροφή, εσωτερικό διαθέτει στο κέντρο του ταμπλό του μια μεγάλη ορθογώνια οθόνη αφής.

BMW-Vision-Neue-Klasse-X-(4).jpg

Οι πληροφορίες για τον οδηγό προβάλλονται σε μια οθόνη στη βάση του παρμπρίζ, ενώ θα υπάρχει τόσο Head-Up Display, όσο και ένα νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών που μεταξύ άλλων αντικαθιστά και το γνωστό iDrive.

BMW-Vision-Neue-Klasse-X-(9).jpg

Στο μοντέλο παραγωγής της Vision Neue Klasse X θα χρησιμοποιείται τεχνολογία 800 V, η οποία θα επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία έως και 30% σε σχέση με τα ηλεκτρικά που υπάρχουν ήδη στη γκάμα της BMW καθώς και ταχύτερη φόρτιση με έως και 350 kW.

BMW-Vision-Neue-Klasse-X-(7).jpg

Οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες θα είναι της νέας 6ης γενιάς των ηλεκτρικών συστημάτων e-Drive της BMW, ενώ θα χρησιμοποιούνται τέσσερις υπολογιστές ως μονάδες ελέγχου, τους οποίους η BMW ονομάζει «super brains» και τους έχει εξελίξει η ίδια. Ο ένας χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του συστήματος πρόωσης και ο άλλος των δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης.

Όπως προαναφέραμε η ηλεκτρική διάδοχος της X3 θα είναι έτοιμη το 2025 και η πιο ισχυρή έκδοσή της αναμένεται να είναι η iX3 M60 με περίπου 600 ίππους.

1711094475169-810672126-BMW-Vision-Neue-Klasse-X-(3).jpg

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock