ΕνημέρωσηΠολιτική

Σκέρτσος: Όραμά μας, ένα ζωντανό, ανοιχτό και κατοικήσιμο κέντρο στην Αθήνα

Η αναμόρφωση του κέντρου της Αθήνας, με στόχο να αποκτήσει η περιοχή και πάλι ζωή, να αποκτήσει και πάλι μόνιμους κατοίκους, βρίσκεται στο επίκεντρο κυβερνητικού σχεδιασμού, όπως αυτός αποτυπώνεται σε άρθρο του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Αφετηρία θα αποτελέσει η μετακίνηση μιας μεγάλης ομάδας υπουργείων και των διάσπαρτων κτιρίων τους στο “κυβερνητικό πάρκο” που θα δημιουργηθεί στους χώρους της ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό: «τα οφέλη από τη μετακίνηση εννέα υπουργείων και της προεδρίας της κυβέρνησης στο “κυβερνητικό πάρκο” που θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της πρώην Πυρκάλ στον Δήμο Υμηττού, δεν εξαντλούνται στην εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ για το Δημόσιο στην επόμενη 25ετία -το οποίο, θυμίζουμε, καταβάλλει ετησίως 60 εκατ. ευρώ για τη στέγαση κρατικών υπηρεσιών σε 191 κτίρια στο λεκανοπέδιο εκ των οποίων τα 141 είναι μισθωμένα», σημειώνει εισαγωγικώς ο υπουργός Επικρατείας, που συνεχίζει στο άρθρο του:

«Στα οφέλη, ασφαλώς, πρέπει να προσθέσουμε τη δημιουργία συνεργειών και προστιθέμενης αξίας στη λειτουργία, στο συντονισμό και στην παραγωγικότητα της κυβέρνησης, τη σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση από τη δημιουργία νέων βιοκλιματικών κτιρίων, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος απασχόλησης των δημοσίων λειτουργών, τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και τη θεαματική αναβάθμιση της περιοχής γύρω από το κυβερνητικό πάρκο. Όλα αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί για να αρχίσουν να υλοποιούνται από το 2022 που θα προκηρυχθεί το νέο έργο».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock