ΕνημέρωσηΠολιτική

Σκουρλέτης: Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ενθάρρυνση του αστυνομικού αυταρχισμού

«Η αντίληψη του αυταρχισμού και της καταστολής εκ μέρους της Αστυνομίας ενθαρρύνθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, η οποία έχει βαρύτατες ευθύνες για την αποθράσυνση ορισμένων, συγκεκριμένων, κύκλων στην Αστυνομίας, που υιοθετούν ανάλογες συμπεριφορές». Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης.

«Υπάρχουν δύο ζητήματα. Αυτά που έχουν να κάνουν με μια αναγκαία, διαχρονική εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων έτσι ώστε να υπάρχει, τελικά, ένας ανθρωποκεντρικός ρόλος της Αστυνομίας, – όσο κι αν είναι αντιφατικό αυτό, – διότι ορισμένοι από αυτούς, όχι οι περισσότεροι, έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Το γνωρίζουμε αυτό. Υπάρχει και το θέμα της στάσης της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, η οποία διαμορφώνει ένα κλίμα. Και είναι βαρύτατες οι ευθύνες το τελευταίο διάστημα, της διακυβέρνησης από τη ΝΔ», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Πρόσθεσε δε: «Έχει υπάρξει μια σειρά γεγονότων που δείχνουν ότι υπάρχει μια αποθράσυνση ορισμένων συγκεκριμένων κύκλων της Αστυνομίας, δεν αφορά τους περισσότερους, αλλά σε μάχιμες, σε πρώτης γραμμής υπηρεσίες, οι οποίοι εμφανίζουν ένα πρόσωπο, μία συμπεριφορά στη βάση μιας αντίληψης αυταρχισμού, καταστολής».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock