ΕνημέρωσηΟικονομία

Σκυλακάκης: Η απαλλαγή του φόρου για τις γονικές παροχές αφορά πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών

«Το 5,9% είναι εξαιρετικά συντηρητικό. Η εικόνα από το γ΄τρίμηνο μέχρι τώρα είναι ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και αυτό είναι θετικό. Θα παρουσιάσουμε τις προβλέψεις μας μαζί με το προσχέδιο του Προυπολογισμού στις 4 Οκτωβρίου», επισημαίνει μεταξύ των άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News.

Ο κ. Σκυλακάκης ερωτηθείς σχετικά με την περαιτέρω μείωση φόρων, είπε πως «είναι νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο, γιατί, όπως έχω εξηγήσει η άνοδος του ΑΕΠ από μόνη της δεν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο, ειδικά όταν βγαίνουμε από μία πολύ βαθιά ύφεση εξαιτίας της διεθνούς κρίσης πανδημίας. Εκείνο που μετρά είναι η σύσταση της ανόδου του ΑΕΠ».

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «εδώ έχουμε μια μόνιμη αύξηση του ΑΕΠ που υποκρύπτεται, ωστόσο ο τελικός συσχετισμός θα φανεί αργότερα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock